My life as a Wife & Mom

2009-09-30
07:25:39

Världen idag

Hejsan!

Det var ett tag sen - Och ja, jag vet om det !
Det är bara så att försöka få ihop ett heltidsjobb och en blogg var svårare än vad jag från början hade räknat med =( Och eftersom mitt jobb till stor del är framför en dator så när man kommer hem är att slå på datorn det  sista man vill göra..
Jag ska försöka blogga lite oftare, men jag kan inte garantera att det kommer att komma inlägg varje dag. Men de dagar jag har tid ska jag absolut försöka blogga - och de andra dagarna ska jag när jag orkar även försöka blogga när jag kommer hem - men som sagt jag kan inte lova att det blir blogg dagligen - men jag kan lova att försöka blogga dagligen.

Nu över till nått annat:

Igår så bildades en tsunami i Stilla Havet och den bildade även efterskalv, dessa två saker tillsammans orsakade förödande konsekvenser - Skadade människor, förstörda hus, ödelagda byar och dödsoffer !
  
Det är nog fler med
mig som kommer ihåg Tsunamin i Thailand den 26 December 2004 - Tänk att det redan har gått 5 år sedan den inträffade och ändå så kommer man ihåg det som om det var igår. Så varje gång jag hör ordet tsunami tänker jag på Thailand - bilderna och minnenena man har fått in printade i skallen när det var det ända folk och tv pratade om, Otäckt. Men tur i oturen så  var den här tsunamin inte lika kraftig som den 2004. Men ändå, ordet Tsunami ger mig kalla kårar =(
   
På tal om kalla kårar och saker som sitter in printat i hjärnan, det har nu gått lite mer än 8 år sen attacken mot USA och tvilling tornen. Det är också en händelse som man aldrig kommer att glömma eller sluta prata om. Men jag kan ändå inte skjuta under mattan med att tiden bara flyger iväg - 8 år !! Det är en ganska lång tid, ändå så känns det inte som så längesen denna händelse var aktuell på tv.
   
Men det konstiga med dessa händelser är att vi inte kommer att glömma dem medans vi inte tänker speciellt mycket på t.ex. hungern och fattigdomen som finns i världen ! - Kanske beror det på att dessa problem finns dagligen i världen medan de andra är, som tidigare nämnt, händelser - sånt som inte händer varje dag - därför blev det så stora rubriker om det medans man stundtals glömmer bort alvarliga vardagsproblem som händer i världen.

Slutsattserna av detta är väll att Minnena av de tragiska händelserna som drabbar människan aldrig kommer att försvinna eller glömas bort!

See yaa