My life as a Wife & Mom

2018-03-29
15:33:43

Första veckan som förälder

Hej hej, 

Första veckan som föräldrar har gått väldigt bra! Allting rullar på bra. Vår lilla pojke äter, sover och bajsar/kissar som han ska! 
Han har dock missuppfattat dygnsrytmen litegrann 😜 och har sin vakenperiod på natten och sover extremt bra på dagen. Men det har nu de senaste dagarna blivit bättre. 

Amningen går väldigt bra, han har ett bra tag och har haft det sedan direkt efter förlossningen så det är bara att tacka och ta emot eftersom jag vill amma mitt barn. 
Men vissa dagar känns det som om man ammar konstant. 
Det konstiga är att när man är ledig såhär så tror man att man ska hinna göra lite olika saker hemma typ städa toaletten, tvätta, diska, gå och små plocka med saker, långs promenader men tiden rullar på väldigt snabbt och man hinner typ inte göra nånting mer än att amma, byta blöjor och äta själv. Så tiden går jäkligt snabbt trots att man inte gör särskilt mycket. 
Men förhoppningsvis så när man fått in lite mer rutin och vardag så kommer man lära sig hinna med det mesta.  Learning by doing! 😊

Igår hade vi besök av BVC sköterska som undersökte och vägde lilla Jesper. 
Allting såg jätte bra ut, men hon tyckte att han va lite gul (gulsot) så hon rekommenderade att han skulle "sola" lite. 
Vi gick igenom förlossningsjournalen och bäbisarna bedöms efter 1 min, 5 min och 10 min ute efter lite olika kriterier och de kan få totalt 10poäng. Och efter 5-10 min har nästan alla bäbisar fått 10 poäng. BVC sköterskan sa att Jesper hade fått 10/10 poäng redan efter 1 min ute, vilket är ganska ovanligt att de får direkt! Ett riktigt litet ess vi har fått 😊♥️
I övrigt, hade han idag bra vikt, bra reflexer osv. så det är ju bara att vara super nöjd med resultaten 😊
Hon passade på att väga hundarna också 😜
Elvis väger 2,8 kg
Ceasar väger 4,1 kg
Och Jesper ligger precis däremellan på 3 kg.
 
Xoxo

(null)

(null)